descrierea proiectului

Lucrarea a constat in construirea unei fantani prin placarea cu piatra pe toate cele patru laturi a unui stalp de sustinere. Ca solutie tehnica specifica, intregul sistem hidraulic a fost integrat in structura stalpului, nelasand nici un element la vedere, pentru a crea imaginea unei cascade naturale.

Tipul lucrarii: reamenajare
Materiale folosite: marmura Rainforest
Dimensiuni: stalp cu inaltimea de 3,20m si latura de 0,7m
Amplasare: restaurant
Durata de executie: 45 zile



In prima etapa a fost amplasat sistemul hidraulic pe laturile stalpului.
Luand in considerare volumul mare de apa necesar functionarii perdelei de apa si pentru a nu suprainalta bazinul, s-a decis construirea acestuia partial ingropat in podea.




Pe stalp si in interiorul bazinului s-au aplicat mai multe straturi de material hidroizolant pentru a preveni eventualele infiltratii ale apei in timp.
Tevile de inalta presiune amplasate anterior pe stalp au fost conectate la o pompa submersibila de inox, cu capacitate de functionare neintrerupta.




Piatra a fost taiata si prelucrata in asa fel incat sa permita o imbinare estetica la colturi si sa ascunda imperfectiunile stalpului.




Exteriorul bazinului a fost placat cu lemn. Pentru a masca interiorul bazinului si sistemul de pompare, deasupra acestora au fost amplasate tavi metalice cu pietre decorative.
In partea superioara a stalpului, sistemul de dispersie a apei a fost mascat cu o structura de rigips cu spoturi luminoase.




Prin folosirea tipului de marmura Rainforest, cu nervuri aparente si rugozitate mare, s-a creat imaginea unei cascade intr-un peisaj de munte. Pentru sporirea efectului si crearea unei adevarate oaze de natura, s-au adaugat diverse plante decorative ce atarna de pe grinzile de deasupra stalpului.