descrierea proiectului

Proiectul a avut drept obiectiv realizarea unei perdele de apa cu fundal din sticla sablata, cu logo integrat. Ca solutie tehnica specifica, intregul sistem hidraulic a fost integrat in structura peretelui.

Tipul lucrarii: reamenajare
Materiale folosite: sticla, rama metalica
Dimensiuni: inaltime 3m, latime 2,40m
Amplasare: cafenea
Durata de executie: 21 zile



Prima operatiune a constat in indepartarea celor doua geamuri despartitoare dintre o incapere si o cale de acces, in locul acestora urmand a fi amplasata perdeaua de apa.




In a doua etapa s-a trecut la construirea bazinului, care conform proiectului a avut o latime mai mare decat spatiul dintre cei doi pereti de rigips.




In continuare, s-a montat panoul de sticla transparenta care a fost fixat prin incadrarea intr-un profil de otel inoxidabil, ales atat datorita aspectului sau estetic, dar si deoarece are proprietatile adecvate pentru a rezista in mediul umed.
Pentru a crea efectul de sablare, deasupra panoului de sticla s-a aplicat o folie, avand decupat logo-ul ales de client.




Datorita latimii bazinului construit, tubulatura sistemului hidraulic a putut fi ridicata de la pompa, prin interiorul peretelui de rigips pentru a nu fi vizibila la exterior, pana in partea superioara, unde a fost conectata la sistemul de dispersie a apei.




Ca solutie de iluminare s-au folosit spoturi submersibile a caror culoare se modifica simultan cu cea a celorlalte corpuri de iluminat din cafenea, in functie de specificul evenimentului organizat. Produsul final se incadreaza in design-ul modern al incaperii, creand in interiorul cafenelei un efect estetic placut prin jocul de apa si lumini. Pe de alta parte, prin transparenta fundalului de sticla se realizeaza o iluminare discreta a caii de acces din spatele fantanii.